Week 1
Door: Dimi
Blijf op de hoogte en volg Dimitri
14 Januari 2008 | Verenigde Staten, Cape Girardeau
Eindelijk heb ik wat tijd gevonden om mijn eerste bericht te plaatsen.. Zoals de meesten wel zullen weten, vergt socializen tijd ;-)
Mijn vlucht vertrok op 08/01 omstreeks 12u10 te Zaventem. Dat was althans het oorspronkelijke plan...
Al vlug kregen we van de captain te horen dat er iets scheelde aan het toestel. Blijkbaar was de leiding die zorgt voor de brandstoftoevoer naar de linkervleugel verstopt geraakt. Heel toevallig zat ik net ter hoogte van deze vleugel.
Rond 13u10 konden we eindelijk opstijgen. De vlucht verliep perfect, ik hield de linkervleugel dan ook constant in de gaten...
Rond 16u kwam ik aan op Washington Dulles, waar ik de vlucht naar St. Louis zou halen (of niet?). Omdat we onderweg nog wat tijd hadden goedgemaakt, had ik 2u de tijd vooraleer mijn vlucht naar St. Louis zou vertrekken.
Al vlug merkte ik dat het heel nipt zou worden. Er stonden immers ca. 1500 mensen aan de douane...
Toen enkelen onder ons aan een medewerker vroegen of we vooraan mochten plaatsnemen, aangezien de meerderheid van de mensen voor ons hun vlucht al gemist hadden, werden we afgewimpeld... “Iedereen miste immers hun vlucht” Dus waarom die enkelen die nog een kans hadden om hun connectie te halen voorlaten?!
Maar goed...
Na 1,5 uur kwam ik eindelijk door de douane. Hierna moest ik nog mijn bagage uit- en inchecken op de volgende vlucht, gevolgd door de security controle die heel snel verliep.
Iedereen liep als het ware door de security, hun handbagage al gooiend op de band, gevolgd door hun schoenen... Ik denk niet dat ze een grondigere inspectie durfden te doen, bijna iedereen keek immers zo geërgerd dat ze voor iedereen aan de kant gingen! Don’t mess with Belgians! ;-)
Ik had nog ca. 3 min. vooraleer de gate zou sluiten... en zou dit gehaald hebben, moest mijn gate niet op het einde van de terminal gelegen hebben! Heel bezweet van het lopen kwam ik aan, slechts 1 minuut te laat... Desondanks ik al mijn charmes in de strijd gooide, wou de medewerkster van United mij niet meer aan boord laten. Achteraf gezien denk ik dat het zweet hier een in rol in speelde... Een betere reden kon ik niet bedenken?!
Dus... op naar de customer service! Ik slaagde erin om een ondrukke customer service te vinden... Op sommige plekken stonden immers meer dan 200 mensen!! Hier kreeg ik een nieuw ticket, voor een vlucht die 3 uren later zou aankomen...
Ik had met een Amerikaanse studente afgesproken dat ze mij zou ophalen op de luchthaven. We hadden alle gegevens uitgewisseld, op enkele (vrij belangrijke) gegevens na... zoals een GSM nummer bijvoorbeeld.
Toen ben ik opnieuw naar de customer service gegaan, waar ze vervolgens St. Louis Airport belden om het vervolgens af te roepen via de intercom. Cape Girardeau ligt immers op ca. 180 km van St. Louis!
Toen ik aankwam in St. Louis was ze nergens te bespeuren... De volgende dag zou ik van Brittney vernemen dat ze (waarschijnlijk) niets hadden afgeroepen, en de helpdesk van United had haar verteld dat ik niet op de volgende vlucht zat...
Toen moest ik dus op zoek gaan naar een andere manier om in “Cape” te geraken. De eerste persoon die ik aansprak bleek onmiddellijk de juiste te zijn!
Lisa Campbell, een medewerkster van het International Exchange Program van mijn universiteit (SEMO), was net daar om een Spaanse studente op te halen... En ze had meer dan genoeg plaats voor mij in haar gigantische “van” !
Wat een geluk, want een taxi zou meer dan 300 dollar gekost hebben. En na bijna 2 dagen gereisd te hebben verlang je naar een bed! En hoe sneller hoe beter...
Maar ik had al snel door dat dit geen TGV ging zijn... Lisa was heel, maar dan ook HEEL relaxed... Alles op het gemak voor haar!
We brachten onderweg een bezoekje aan een tankstation én aan Wallmart (een gigantisch 24/7 warenhuis). De Spaanse studente, Carolina Garces, moest immers nog dekens, handdoeken,... kopen voor in haar appartement.
Na Carolina afgezet te hebben aan haar appartement was ik aan de beurt... Ik arriveerde omstreeks 04u00.
Ik verblijf in een huis voor internationale studenten, verhuurd door een professor van SEMO. Het is een mooi, groot huis én heeft een uitstekende ligging.
Ikzelf heb een kamer op de bovenverdieping, die ik deel (de bovenverdieping ;-) ) met een Frans meisje, Margery Prévost. Gelijkvloers zit een Duits meisje, Christina Köpcke, en een jongen uit Sittard, Gion Tummers. Het zijn heel toffe, vriendelijke mensen!
Dag 2 was vrij rustig. Ik moest immers nog bekomen van de lange en vooral vermoeiende reis...
Verder dan uitpakken, een korte sightseeing tour op de campus en een telefoontje naar Domino’s Pizza kwam het niet.
De volgende 2 dagen werden de internationale studenten verwacht op de introductiedagen. Deze werden geleid door George Dordoni, ook een medewerker van het “International Office”.
Hier leerde ik vele internationale studenten kennen, waaronder studenten uit Nederland, Spanje, China, Japan, Mexico, Australië,...
Onmiddellijk werd ook duidelijk dat de mensen hier enorm vriendelijk zijn. Gedurende de middagpauze werden we door de lunchdame als “hon” aangesproken Dit is een afkorting voor honey (“Schat”).
Yes I am!
Velen onder hen hebben ook een geweldig gevoel voor humor, waarschijnlijk de reden waarom mijn humor ook wel geapprecieerd wordt ;-) !
We werden wegwijs gemaakt op de campus. Ook qua zorgverzekering, jobs, visums etc. werden we ingelicht. Een politieagent kwam zelfs praten over de regels die gelden op de campus. Ze hebben hier zelfs een SWES! Geweldig, toch?
Voor alle duidelijkheid, dit is een Student Watch and Escort Service. Studenten kunnen 24/24u naar dit nummer bellen als ze niet alleen over de campus durven te wandelen. Dan komt een politieagent naar je huis/kamer, en zal je begeleiden.
Nee, ze brengen je niet naar huis na een feestje. Dat had ik ook al gevraagd.
’s Avonds gingen we telkens uiteten met de hele groep, wat ook heel gezellig was!
Gion heeft zich gisteren een auto aangeschaft, wat het voor ons veel gemakkelijker maakt. Cape Girardeau is groot, en je hebt geen echt centrum zoals in de meeste Belgische steden. Je hebt hier van alles wel iets (Wallmart, Macy’s, Blockbuster, Taco Bell, Mc Donald’s, Olive Garden,...), maar het is als het ware “uitgesmeerd” over een groot gebied.
Het werd ons dan ook al snel duidelijk dat je hier zonder auto werkelijk niets bent. Ik ben hier nu een week, en heb nog steeds geen fietser gezien.
Oh ja, wat auto’s betreft...
Ze houden hier van grote SUV’s en pick-up trucks... met liefst zoveel mogelijk lawaai, ze moeten vooral veel benzine verbruiken, én 4 wielen achteraan is altijd mooi meegenomen!
Maar Gion heeft het beschaafd gehouden. Vooral voor weinig geld koop je hier het best Japanse auto’s. Die hebben een goede reputatie qua duurzaamheid.
Ik ben inmiddels ook al naar een houseparty geweest. Als ze zeggen dat iedereen uitgenodigd is, is ook IEDEREEN uitgenodigd. En dat hoef je ons geen 2 keer te zeggen...dus zijn we met alle internationale studenten naar daar gegaan!
Amerikanen zijn heel sociaal, maar je kan niet echt een gesprek houden op zo’n houseparty. Wat ook niet echt hoeft natuurlijk...
Taxi Gion heeft ons hierna ook allemaal veilig naar huis gebracht, zoals een echte huisvader zou doen.
Ik ben vandaag (14/01) voor het eerst naar de les gegaan, en heb er een goede indruk aan overgehouden. Vandaag duurde het maar 50 min., dus veel kan ik hier nog niet over vertellen.
Op de campus wordt ook heel veel aandacht besteed aan sport. We hebben hier dan ook een groot sportcentrum waar we bijna niets hoeven te betalen. Vanavond ga ik met o.a. de Nederlanders racquetball (ongeveer zoals squash) spelen.
Ik ga proberen om jullie wekelijks op de hoogte te houden, maar kan jullie niet garanderen dat het altijd zo’n spannende en vooral lange verhalen zullen zijn ;-)
Ik zal binnenkort ook wat foto’s online zetten.
Tot de volgende!
Dimi
15 Januari 2008 - 18:56
Wim:
Tof verhaaltje, laat er maar meer volgen hé dimi!
Britney, you drive me craaazzyyy...
Dan gaat ne mens al eens naar the US en dan moet em nog met hollanders omgaan, sterk! ;-)
Veel plezier daar nog, keep us informed
grtz wim -
15 Januari 2008 - 21:23
Joeta, Jos En Stoff:
Hey Dimi,
We willen je nog ff bedanken voor het toffe feestje in de Impuls. Toffe site heb je hier, we hebben net alles gelezen.
Je hebt al onmiddellijk een heel verhaal te vertellen zien we, zijn blij dat je goed bent aangekomen en er je weg goed vindt.
We spreken ons nog wel vaker hier op deze site.
Amuseer u daar en blok af en toe wat tussendoor!!
Groetjes uit Rotem
15 Januari 2008 - 21:47
Big Buzze:
Wohwahwihwah!
Kuifje in Tibet is een jeannet vergeleken met de avonturen van Dimi in the US of A. (Kuifjèèè jeannet ! Kuifjèèè jeannet ! Kuifje, Kuifje, Kuifje jeannet !)
Spijtig dat de heenreis zo vervelend verlopen is, maar volgens mij houdt ge wel interessante informatie achter. Zoals:
- Hebt ge het al bijgelegd met de studente die voor niks op u heeft gewacht op de luchthaven? Zo ja, waar, hoe lang en was het even goed voor haar als voor u?
- Lisa Campbell is ook geen gewone blijkbaar, komt ge daar uitgeput aan in de US, laat ze u eerst wachten eer het uw beurt was en om 04u00 zijt gij nog 'gearriveerd'... :)
Man man man.... en dat allemaal al de eerste dag... Fijn te horen dat ge goed ter plaatse geraakt zijt. Laat ze daar maar eens wat zien... wel kijken dat de SWES niet net voorbij komt...
Brring on zie piektjeurrrs ! Ik kan niet wachten om 'the Belgian-Dutch Posse' in de Japanse voiture te zien 'cruisen'...
Hell yeah ! Hou u goed !
17 Januari 2008 - 09:41
Harmen:
Dimi,
Ik kan me zo goed inbeelden hoe dat ging, met dat zweten hé! Ik ben juist dezelfde! Zalig dat het zo goed meevalt man! Dat het echt gedurende de hele tijd een zalige ervaring mag worden! Ik wens het u echt toe!
Sport maar veel hé... Want direct pizza en mcdonalds dichtbij? Ik weet niet zenne ==> obesitas is een groot probleem bij Amerikanen hé, dat is het enige wat ik zeg...
Groeten en inderdaad, keep us informed...
Harmen -
17 Januari 2008 - 21:56
Jootje:
Tja, je kan blijkbaar nergens meer komen zonder Hollanders tegen te komen!! ;-)
Dimi, doe dat nog goed daar en ik hoop snel weer iets van je te kunnen lezen. -
18 Januari 2008 - 13:44
Roel:
Yooo dimi, khad gisteren geen tijd gehad om u verhaal te leze, kben der net mee klaar:D. Al heel wat meegemaakt zo te horen, tis echt tof te horen hoe je het maakt. Kben nu aant recoveren van gisteravond;). Maar goed, ik kijk uit naar het volgend verhaal + fotos;)
Roel -
19 Januari 2008 - 18:51
Joeta:
Dimi, hoe is het daar? We hopen dat alles goed met je gaat, toch willen we je ook nog even een hart onder de riem steken in deze moeilijke dagen voor onze familie, weet dat we elkaar zoveel mogelijk steunen, ook jij, die nu zover weg zit en wij toch weten dat je graag bij ons had willen zijn. Veel sterkte, bompa en moeke zullen wel over jou waken en jou door deze moeilijke dagen heen loodsen.
Dikke knuffel
Joeta en aanhang
xxx -
22 Januari 2008 - 23:30
Lieve En Jef:
Wat ene mens niet allemaal kan meemaken hè Dimitri.Wij kijken al uit naar de volgende week voor meer nieuws.
Succes daar en tot meer schrijfs.
Groetjes uit Heppen -
27 Januari 2008 - 11:45
Impulscrew:
Hey Dimi, leuk verhaal. Hou ons maar goed op de hoogte van je ervaringen, enne . . . je mag best wat meer in detail schrijven !!!
Met 'ollanders' omgaan had je bij Impuls al geleerd he? Moest die 'ollander' weer de auto kopen om de rest van de Europeanen rond te rijden ?
Hopelijk heb je die racquetball-wedstrijd gewonnen want je squashtalenten worden hier erg hard gemist door je ploeggenoten van dit seizoen (allemaal Belgen). Waar zijn de tijden dat je met 3 'ollanders' competitie speelde en kampioen werd ?
Groetjes en veel plezier.
Don't take it easy honey !!!!
Michiel -
01 Februari 2008 - 19:11
Cedricje:
Mimi,
Ik mis je!!! Iedere keer als ik naar mammie en pappie ga, dan roep ik je wel honderd keer en je komt nooit! Ik heb jouw kamer en bed al heel vaak doorzocht, maar omdat ik je niet zie, hou ik mij dan maar bezig met jouw wekker en dartbord. De foto van u en mama, gemaakt op jouw afscheidsfeestje, is al helemaal vuil, van de vele kusjes die ik je al gegeven heb!
Ik hoop dat het snel mei is!!!
Dikke kus van Cedricje -
01 Februari 2008 - 19:18
Rachel En Yves:
Hey Diemelke!!!
Hoe is het daar? Ik stuur je maar smsjes en probeer je te bellen, maar geen reactie! Nee nee, begrijp wel dat het allemaal te duur is, om terug te sturen of om de telefoon op te nemen. Maar je kan wel niet zeggen dat ik je niet mis of dat ik geen moeite doe om mijn broertje te horen hé... Het zou dan ook handiger zijn, moest ik internet aanschaffen! Ik zal wel regelmatig bij mama en papa op internet komen. goed?
Mis je ons nog niet? Wij u wel... Vooral Cedricje. Hij begrijpt het niet echt, dat je maar niet tevoorschijn kan komen als hij u roept.
Vaak werd je er gek van, van zijn gebrabbel: Mimi, mimi, mimi, mimi... Geen minuut had je rust als Cedric in de buurt was, maar ik durf ervoor te wedden, dat je het nu graag nog eens zou willen horen. :-)
Zo we gaan je laten, maar zullen snel nog eens een briefje komen schrijven.
Dikke kus,
Yves, Rachel en Cedricje!!!